ADDMATH is simple


Roses are red, Violets are blue. Graph this on your calculator, And see what it'll do.
ASSALAMUALAIKUM

I heard a lot of people give up on add math easily and they keep saying that add math is very difficult to score etc.

Actually, addmath is not THAT difficult and everyone can score this subject. Tidak dapat dinafikan yang addmath agak sukar nak fahamkan dan jawabkan tapi sebenarnya kalau korang dah faham betul-betul faham tu dapat lah soalan macam mana sekali pon korang akan boleh jawab. Tak percaya ke ? cuba lah sendiri and korang akan rasa sendiri hahaha.

Sekarang saya nak bantu korang dalam subject yang mengerikan ni tapi bukan lah nak ajar satu-satu topic by topic okay. Saya hanya nak bagi moral support lah supaya korang ada semangat untuk terus belajar tanpa mengeluh dalam subject addmath ni. Tak mustahil dapat 100% tau ;)

Firstly, husnuzon lah dalam semua perkara hahaha maksudnya kat sini your MINDSET.
Ubah mindset korang yang tak belajar addmath lagi (selalunya budak form 3 yang nak masuk form 4) tapi dah cakap yang ni susah lah nak faham susah lah dan susah sebagainya lah.
tak boleh tau macamtu. Korang kena tanam satu sifat ni yang orang lain tak boleh so aku kena boleh. aku kena master subject ni sebab orang lain tak boleh. aku kena buktikan yang addmath ni tak susah sampai tak boleh buat langsung. aku nak belajar bersungguh-sungguh dan aku nak fahamkan semua topik subjek ni. YESSSS like that.

Secondly, JANGAN MUDAH PUTUS ASA tau rakan-rakan sekalian.
Dalam kelas fahamkan betul-betul apa yang cikgu ajar. FOKUS ! Jangan nak main-main borak0borak ngan kawan kecuali kalau nak tanya soalan.
kalau dalam kelas tak faham juga, cuba tanya kawan-kawan yang faham and belajar slow-slow dan pastikan hati tu tenang hahaha

thirdly, BUAT LATIHAN BANYAK-BANYAK
buat pelbagai jenis soalan sampai bosan lah and kalau dah buat tu jangan lupa lak apa yang korang buat.

haa tu je yang mampu saya bagi sama lah dengan subjek lain juga  mindset itu penting tau. selain itu kena selalu doa and cari keberkatan ye

time2 cuti sekolah ni mesti ramai yang gi oversea kan. nak tahu cara jaga kulit yang sempurna ? KLIK SINI


ESPARANCE

Letter to Anyone Contemplating SuicideIT has been a long time (i quit this things in 2013 I guess) and now we are at the end of 2017 (oh no!)

Untuk pengetahuan semuaaaa saya dah habis SPM (wow tak sangka besar dah ) jangan tanya senang ke tak sebab alaa kacang je (ha tu tipu) tapi marilah sama-sama kita menadah tangan dan berdoa agar semua pelajar tingkatan 5 yang menduduki spm dikurniakan result yang cemerlang dan berjaya dunia akhirat (AMIIIN)

Habis SPM lepas tu sekarang tengah buat apa ? aihh tak buat pape pon. sepatutnya cari kerja lah kan tapi tu lah keadaan tak mengizinkan.

Now, dapat semangat balik untuk meneruskan blog ni sebab bila fikir balik boleh lah dapat duit sikit darippada tak dapat pape kan so hmm semoga berjaya lah!

Sekian.

Whoops ada orang jumpa


damn lama dah tinggal
damn ada orang jumpa dan ungkit
ohh tak kisah pon
tapi shy shy cat lah jugaa
hahahaha harap kau baca
ceyy macam lah nak buka kan
tapi takmo delete
sebab penat kot usahakan benda alah ni
simpan je lah kan
apa salahnya..
jadi sejarah
walaupon takde pape
tapi still tak delete

take care there. till we meet again :)

Giveaway 5K Dunia sebenar Shida

Assalammualaikum, peace upon you.
http://www.duniashida.com/2014/02/giveaway-5k-dunia-sebenar-shida.html
Dijemput semua memeriahkan lagi Giveaway 5K Dunia sebenar Shida (klik banner untuk join) dengan hadiah yang cukup banyak dan lumayan serta syarat sangat mudah. Terima kasih juga kepada para Penaja yang sudi menaja untuk giveaway kali ini dan mereka adalah :
Kategori Blogger : 
Kategori Onlineshop :
Design By Mailey Jayley